Deze site is volop in ontwikkeling. We hebben ervoor gekozen om u de ontwikkeling mee te laten maken. Sommige links werken nog niet en pagina's zijn nog niet compleet.

Onze dieren

Wij hebben niet alleen een boerderij, maar ook een veestapel.

We hebben 2 honden, 1 paard, 2 katten, 6 konijnen, 2 ganzen en ik meen 8 kippen.

Mag ik u voorstellen:

Chelsea

Chelsea is een Ierse setter in volle overtuiging. Dus: ontzettend lief (een plekpot zegt onze gebuur), stronteigenwijs, luistert voor geen meter en heeft schijt aan alles. Straf doet haar niets.

Toch is Chelsea een van de weinig Ierse setters in België met een gehoorzaamheidsbrevet.

Chelsea is 12 jaar.

 

Bridget

Bridget is een Cavke, een Cavalier King Charles Spaniel. Ook een van het zuiverste soort. Dus: Een vreselijk lief vrouwenhondje, een likkertje en een onzeker kefferke. Als we op straat lopem heeft ze altijd veel fans.

 

Ramona

is het paard van Marie France en Maïte. Het is een rosse merrie van 16 jaar. Het is een Belgisch halfbloed. korHet is een heerlijk dressuurpaard en de vrouwen gaan er regelmatig mee op stap. Ramona staatbop de manege Equiclub te Pepingen waar Marie France en Maïte de lessen volgen.

Jasmine

is onze laatste aanwinst. Het is een prachtig jong kitten van het ras Ragdoll. Dit relatief nieuwe ras lijkt wat op een Heilige Birmaan, maar heeft geen witte laarsjes. Ragdolls hebben een halflange zijdezachte vacht. Jasmine is een superlief en heel aanhankelijk poesje! We hopen er volgend jaar een nestje mee te fokken.

Jasmine heeft op het moment een nestje kittens! Kijk op www.pelicandolls.be/Pulleke

is ons vondelingetje. Maïte heeft haar tussen de struiken gevonden als poesje van 6 weken. Pulleke heet eigenlijk Bayla maar was een echt Krapulleke. Pulleke is onze boerderijkat en moet zoveel mogelijk muizen vangen. Probleem is dat ze deze halfdode muisjes soms als trofee mee naar binnen neemt.

Dubai (in memorium)

Dubai was een prachtige Oosterse korthaar welk ras door de chocolade kleur Havanna genoemd wordt. Dubai was een gecastreerde kater maar kon het rondzwerven niet laten. Waar poes Pulleke op de hoeve blijft, trok Dubai door de omgeving. Dit is hem in mei 2009 ook noodlottig geworden. Hij is doodgebeten door de valse waakhond van de buren.


We hebben een grote dierenweide aan onze hoeve waar het kleinvee los rondloopt. Hier lopen 2 ganzen, Daisy en Emily, 2 hanen, 6 kippen en 6 konijnen in los. Een waar paradijs!
Overigens de foto's zijn door Rob gemaakt.

 

Oud

Nieuw

Oud

Nieuw